Втора лавина падна на прохода Петрохан и участъкът ще остане затворен до окончателното му изчистване, съобщиха от Национална агенция „Пътна инфраструктура”.
Полицията апелира водачите да шофират внимателно и да не се предприемат пътувания, ако това не е наложително. Пътната обстановка непрекъснато се променя, акцентират от МВР. Заради почистване временно се затваря за движение на товарни автомобили автомагистрала “Тракия”. Същото се отнася и за пътя Хасково- ГКПП-Капитан Андреево. Затворен е пътят Сливен-Стара Загора-Раднево заради катастрофа, станала между лек автомобил и камион. На място са екипи на “Пътна помощ” и “Гражданска защита”. Заради друг тежък пътен инцидент отново между кола и ТИР е затворено временно и движението на пътя Русе-Бяла. Силен снеговалеж има в районите на Русе и Силистра.
Обстановката се променя непрекъснато, снегонавяванията създават допълнителни затруднения.
Нормализирано е движението на ГКПП Гюешево на територията на ОПУ – Кюстендил.
През прохода Хаинбоаз тежкотоварните автомобили се пускат на интервали за освобождаване на пътното платно и за почистване и обработка на настилката.
Поради силен вятър и големи преспи до 14.00 часа се спират от движение тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета на път І-4 Търговище – Боаза – Антоново.
Ограничава се движението на тежки камиони в районите на Хасково, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново и Русе./БЛИЦ