След като много хора се „запознаха“ с Наталия, сега се появи и Милена. Много хора от Благоевград сигнализират, че са били обезпокоени с телефонно обаждане през изминалите дни. Те съобщават, че са били потърсени от Милена, която за разлика от Наталия и Георги, се интересувала от тяхното здраве. Жители на града публикуваха номерата, които са им позвънили.

Припомняме, че през миналата година имаше бум на подобни обаждания. Според експерти по киберсигурност зад Наталия стои колцентър и поръчител на задачата. А задачата е да бъде създадена база данни, в която да бъдат локализирани в кой град живеят притежателите на телефонните номера.

Тази база данни може да бъде продадена или използвана от поръчителя. Може да бъде използвана за таргетирани рекламни, маркетинг дейности или дори за редовните местни избори, които предстоят в България през есента. Може да бъде използвана и за измами.

Апелираме всички граждани да се въздържат от предоставянето на лична информация, както и такава от банкови карти на непознати хора.

„Писна ми да ми звънят, блокирам един номер, появява се друг, винаги се карам с тях и все едно... като робот повтарят едно и също. И все е Милена...,“ ядосва се мъж.

Ето и номерата, за които да внимавате:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук