На 17-19 февруари президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение във Федерална република Германия за участие в 53-ата Мюнхенска конференция по въпросите на сигурността, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
На форума на високо равнище в баварската столица ще бъдат обсъдени миграционната криза в Европа, ситуацията в Близкия Изток, кибернетичните заплахи, климатичните промени, както и други актуални предизвикателства пред сигурността.

В рамките на конференцията ще бъдат организирани и редица кръгли маси и дискусионни форуми, посветени на перспективите за развитие на европейската отбрана, партньорството в НАТО, борбата с тероризма и др. По време на работната си визита в Мюнхен, държавният глава Румен Радев ще проведе двустранни срещи със свои колеги.

Във форума ще вземат участие Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш, Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, председателят на Европейския съвет Доналд Туск, канцлерът на ФРГ Ангела Меркел, вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс, както и над 30 държавни и правителствени ръководители и над 80 министри на външните работи и на отбраната.