Паша дере е известен с дивата си природа, която все още не е напълно засегната от туризма. Плажовете се водят едни от най-чистите и варненци често предпочитат кристално чистата вода пред отрупаните с хора градски централни плажове. Мястото е и добре познато като идеална локация за лагеруване и нощуване през лятото, пише Varna24.bg.

Припомняме, че Паша дере стана част от Натура 2000 защитена зона, като това бе решено от Министерският съвет на 28.07.2021 по предложение на служебният екоминистър.

Змиите се оказват част от пейзажа, като това сякаш не плаши и стряска плажуващите. Пепелянка описана като "горкото змийче" си лежи зад хавлии и чадъри и намира своите върли защитници в коментари под пост в групата "Забелязано във Варна". 

"На плажа на Паша Дере на 2 метра зад чадърите и хавлиите...Див плаж с нахлуващи квартални пръчки и заведения с 300% надценка...Горкото змийче! Пепелянката е един от двата отровни вида змии срещани в България", гласи коментар на Йон Владимир Бондар, придружен със снимки. 

Повечето от коментиращите са привърженици на дивото и обвиняват плажуващите за причинения стрес върху животното. Друг участник в групата е забелязал плуваща в морето змия, което също е напълно естествено и нормално за сезона. Всички са на едно мнение, че дивите плажове са запазена територия на влечугите, които ни ужасяват. 

Ето и някои от коментарите: 

"Спрете да ходите там и проблемът е решен"

"За бога хора, ходете на градския плаж, има заведения, чадъри, музика, чистичко, абе яката работа. Оставете змиярника на нас диваците"