Четирима анонимни свидетели са "изпели" основателя на бандата на Данчо Пръча. Това стана ясно на заседание в Окръжния съд на Враца вчера, когато съдия Пламен Петков остави за постоянно в ареста 48-годишния врачанин Михаил Парасков по прякор Джагата, съобщава "Стандарт".
Той е смятан за ортак на Димитър Димитров-Маймуняка, като държал пазара на дрогата в северозапада. След смъртта на Маймуняка през януари 2002 г., като лидери на престъпната група се определят Данчо Пръча и несебърският наркобос Димитър Желязков-Митьо Очите.

Срещу тарторите на шайката - Пръча, Очите и Джагата прокурор Силвия Миленкова е повдигнала обвинение за организиране и ръководене на престъпна група за трафик на хора, разпространение на наркотици и склоняване към проституция по чл. 321 от НК.

Срещу Михаил Парасков са докладвали и защитените свидетели Цветомир Атанасов, Галин Митов-Гея, Георги Петров и проститутката Нина Нинова. А също така Венелин Кръстев-Ечо Мафията и две жрици на любовта - Пенка Виранова и Радостина Александрова.

Според полицията и прокуратурата Парасков е издирван пет месеца след задържането на бандата на 14 октомври м.г. Няма такова нещо, опонира той. Бил съм във Враца при семейството си, излизал съм няколко пъти в Гърция, откъдето внасям картофи, уточни Парасков, който има и разпространителска фирма.

От нея и от домоуправителя на блока, в който живее пред съда бяха представени положителни характеристики. Няма да обжалвам мярката, защото съм предубеден, подчерта след делото Парасков. Последната от шестте му присъди е от 2006 г. за притежание на 51 дози хероин и 4 дози марихуана, за което лежа в затвора година и половина. /БЛИЦ