През последните дни всеки ден се регистрират между 2000 и 2500 новозаразени от коронавируса. През последното денонощие те са 2241, от които само 143 са в Китай, съобщи Световната здравна организация. С тях общият брой на заразените надхвърли 95 000.

БЛИЦ уточнява, че по-рано днес проф. д-р Венцислав Мутафчийски, който е началник на Веонномедицинска академия (ВМА) и ръководител на Националния оперативен щаб, заяви, че заразените с вируса в световен мащаб са 98 000.

Починалите са малко над 3000 души в Китай. Тенденцията вече се обръща – смъртността в Китай е по-малка от тази по света като за последните часове там са починали 31 болни, докато в останалата част от света са починали 53.

Вчера коронавирусът взе първата си жертва във Великобритания. А в Италия, която продължава да бъде най-тежко засегнатата страна извън Китай, броят на жертвите само за едно денонощие нарасна от 107 на 148.

Днес в България се очакват резултатите на няколко пациенти за COVID-19. БЛИЦ припомня, че междувременно стана ясно, че все още няма доказан случай на коронавируса у нас.

Тестовете за заразата се извършват по правилата на Световната здравна организация и гарантирано дават точни резултати, уверяват лекарите от Военномедицинската академия (ВМА).

Пробите се, надписват се и поставят в специален контейнер, за да стигнат до хладилната чанта, с която ще бъдат транспортирани.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!