Вече втори месец скандалите около живота, сватбата и развода на 38-годишната Виталина Романовска-Цимбалюк и 82-годишния народен артист на СССР и на още няколко републики Армен Джигарханян не само че не стихват, те се разгарят като неугасим пожар. Скандалните информации се появиха на първите страници и на много чуждестранни вестници. Така че скандалът с развода на актьора стана почти световен.
Не остана нито едно студио, в което скандалите около звездната двойка да не се коментират за втори, трети и пети път. Дори и след развода им интервютата и коментарите не само че не спират, те набират още по-големи обороти. И, както казва по този повод великият Познер: “Нито един световен проблем, като войната в Сирия, ядрените бомби в Корея или американското посолство в Йерусалим, не са предизвиквали такива яростни публикации, каквато е сагата “любов и омраза” на звездното семейство...” След развода 82-годишният актьор и режисьор прави официално изявление, че не иска и няма да говори за вече бившата си, трета, съпруга Виталина Цимбалюк-Романовска, като я нарича “гадкий человек, воровка” (гаден човек, крадла).

Както отдавна стана известно,

младата красавица е успяла само за две години 
да отнеме цялото имущество на актьора


и в момента той дори няма къде да живее. Тоест неговите три апартамента в Москва на стойност около 100 милиона рубли и половината от общото жилище с бившата му съпруга Татяна Власова, което се намира в центъра на Москва, са вече притежание на Виталина. Освен това от милионите на Джигарханян в банковите сметка не е останало почти нищо. Изтеглени са дори и парите, необходими на актьора за оцеляване. Когато той разбира, че е останал само с един чифт сако и панталони, не му остава нищо друго, освен да възкликне: “Век живей, век се учи, все едно глупак ще си умреш!”. На всичкото отгоре се заговори и за бременността на Виталина, появиха се нейни папарашки снимки, на които тя е неглиже в хотелска стая с неизвестен млад мъж. Всъщност какво постигна хитрата като лисица украинка с това, че официално стана съпруга на престарелия актьор? Навярно много повече, отколкото е очаквала. Веднага е назначена от младоженеца съпруг за генерален директор на неговия театър “Армен Джигарханян”, макар че няма подходящо образование. Или както днес твърди сам актьорът: “Тя е една посредствена пианистка и нищо не разбира от театър”... Майка й е шеф на шивашкия отдел, а баща й - главен инженер на театъра. Следващата стъпка на оправната украинка е да промени устава на театъра така, че да отстрани съпруга си от директната работа по постановките, а в последно време, както неотдавна стана известно, е имала намерение

въобще да го лиши от правото да работи в собствения си театър

Получавала е заплата 6 пъти по-висока от тази на Джигарханян и въпреки това от сметките на театъра са изчезнали неизвестно къде 80 милиона рубли, предвидени за ремонт. В кабинета на актьора имало поставени камери, без разрешение, разбира се, и Виталина е дебнела всяка негова стъпка, всеки негов разговор по телефона. Освен това тя му слагала упойващи инжекции, вместо инсулин, за да може да го манипулира както й е удобно. В близките дни ще се гледа първото съдебно дело, заведено срещу екссъпругата на актьора, за незаконно поставените камери. Според адвоката на Джигарханян, Евгений Парфьонов, това няма да е единственият съдебен иск срещу украинката.Той е изискал извлечения от банките, където са били парите му, и се оказва, че от наличните 4 милиона са му останали едва 6,904 рубли. Сега въпросът е колко общо милиона е откраднала Виталина от Джигарханян, защото тя е имала достъп и до банковите му сметки, и до наличните му в касата пари. Бившата вече генерална директорка на театър “Армен Джигарханян” твърди, че се е омъжила за актьора по любов. Била влюбена в него от детските си години и с възможността да сключи брак с него се изпълнила детската й мечта. “Любов, любов, въздиша днес Джигарханян, ама зад любовта през цялото време са стояли моите банкови сметки и златните метри на трите ми жилища, които вече не са мои...” Хитрата дама успява да прехвърли на свое име тези жилища няколко дни преди официално да сключи брак с актьора, и днес твърди наляво и надясно, че те са купени с нейни пари и никой не може да й ги отнеме. Тя категорично заявява, че при развода няма какво да дели със съпруга си, защото през двегодишния си брак те не са добили нищо, което да делят.

Влюбеният и доверчив актьор наистина не гледал какво подписва,

имайки пълно доверие на жена си. Явно така е подписал и генералното пълномощно, с помощта на което Виталина става собственик на златните метри жилищна площ в Москва. Явно трите имота не са били достатъчни на аферистката, защото, докато Армен Джигарханян лежи в болницата в тежко състояние, всеки ден от банковата му сметка е теглила между 50 000 и 200 000 лева. През последните дни сагата “Виталина - Джигарханян” става още по-интересна. Неочаквано и за самата нея започват да изплуват едно по едно нейните намерения, които предизвикват сериозен криминален скандал, който вече е влязъл в съда като наказателно дело срещу Виталина. Оказва се, че тя е заключвала актьора в кабинета му и го е наблюдавала с камери, давала му е някакви странни таблетки, от които той спрял да познава актьорите, с които работи, разпространявала е забранени кадри, запечатали нелицеприятни сцени от личния му живот.

В момента актьорът живее в нает от негови арменски приятели апартамент с надеждата, че мошеничествата на Виталина Цимбалюк-Романовска ще бъдат доказани по време на съдебните дела и той ще може отново да заживее в предишното си жилище. Всекидневните публикации по вестниците, предаванията за сагата “Виталина-Джигарханян” почти във всички коментарни студиа на телевизиите говорят за това, че актьорът е дошъл на себе си, изглежда много по-добре, отколкото когато живееше заедно с Виталина, и дори репетира за най-новата постановка на собствения си театър. А в съдебната зала вече бившата съпруга му пожела: “Дълга и мъчителна смърт”.

Дай боже и клетвата й 
да е фалшива като самата нея!


Междувременно 26-годишната съпруга на известния 86-годишен руски актьор Иван Краско направи официално изявление за медиите, в което се казва: “Моля да не бъда сравнявана със съпругата на Армен Джигарханян, Виталина Цимбалюк-Романовска, защото бракът ми с Иван е създаден на основата на искрени чувства, а не заради пари. Съпругът ми Иван Иванович благодари на Бога за това, че няма голямо състояние, за да се случи и с него това, което се случи с Джигарханян... Ние дори нямаме собствено жилище, нито големи суми в банкови сметки. Но затова пък се обичаме...” 

Подготви Тодорка НИКОЛОВА