Прочутият народен артист на СССР Армен Джигарханян, след конфликт със съпругата му, е приет спешно за лечение в 57-а градска болница в Москва. Състоянието му се оценя като „средно тежко” предават руските осведомителни агенции.

Основната версия за влошеното здравословно състояние на 83-годишният артист са семейни раздори с третата му съпруга пианистката Виталина Цимбалюк-Романовска, която е с 44 години по-млада от него. Двамата вдигнаха сватба през 2015 г, когато Джигарханян се разведе с предишната си съпруга Татяна след почти половин век брачен живот.

Според някои издания скандалите между актьора и младата му жена зачестили, след като той я направил шеф на собствения си театър, където тя била гардеробиерка и прехвърлил основната част от състоянието си на нейно име. 
 
Виталина отрича за конфликт, но актьорът е категоричен и обяснява лаконично пред московско издание, че тя го е лишила от всичко и не иска да я вижда повече.

„Когато изляза от болницата ще разкажа всичко. Повярвайте ми, не си измислям нищо, това наистина е гнусна история и те не може толкова просто да бъде разказана”, споделя с горчивина и обида пред мк.ру известният актьор.

Според телеграм-каналът Mash актьорът е обвинил Виталина в опит да го убие и да завладее окончателно цялото му имущество.

Превод: БЛИЦ