​​​​​​​Надрусани и пияни шофьори продължават да обсаждат улиците в Бургаска област. Днес сутринта, в рамките на около час, полицията регистрира два фрапиращи случая на подобни нарушения.
Първият е на несебърската ул. „Изгрев“, около половин час след полунощ. Служители на местния РУП спрели за проверка лек автомобил „Мазда“ с плевенска регистрация. В колата пътували двама млади мъже от Ахелой – В. В. на 20 години и 3 години по-възрастният И. Н.

Ченгетата веднага усетили нещо нередно и тествали младия шофьор за наркотици. Пробата се оказала положителна за употреба на канабис. Последвал личен обиск на младежите, като в тях са намерени и иззети топчета марихуана, разпределени на дози. По случаите са образувани бързи полицейски производства.

Само няколко минути по-късно на бургаския пл. „Царица Йоанна“, точно до ж.п. гарата, служители на сектор „Пътна полиция“ забелязали да криволичи „Ауди А4“. Те веднага спрели колата и тествали с дрегер за алкохол водача – 27-годишния С. Д. от с. Просеник. Пробата показла умопомрачителните 2,13 промила на шофьора, който явно прекалил с празненствата за Трифон Зарезан.

Мъртвопияният мъж е арестуван за 24 часа.

Източник Флагман бг