Поредно безобразие на пътя, накара пловдивчанин да заснеме действията на друг шофьор под тепетата. Поводът за това е наглото нарушение, което водач на Ауди извършва. Действието се развива в район „Южен” и то точно на изхода от районното кметство, намиращо се на бул. „Македония“ № 73А, съобщава trafficnews.bg

Водачът на аудито е решил да пренебрегне правилата за движение, когато е излизал от паркинга на кметството. Мъжът е имал желанието да се включи в движението на източното платно на булеварда, но по закон това е забранено.

По правилник мъжът трябва да завие надясно и да продължи в западното платно, но вместо това той пуска ляв мигач и влиза в насрещното, като изчаква колите да преминат, за да може при първа възможност да се включи в движението. Другият фактор, с който господинът не се съобразява е непрекъснатата линия и въпреки нейното наличие, мъжът извършва нарушението.

„Подобни своеволия в града ни могат да се видят всеки ден. Натовареното движение предизвиква шофьорите да извършват понякога неразумни и опасни маневри, които са абсолютна предпоставка за ПТП”, добавят читателите ни, като апелират към всички шофьори да бъдат по-съобразителни и предпазливи към себе си и околните.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук