Бившият посланик в Москва Илиян Василев вече цяла година гравитира около президента Румен Радев и протестиращите. Публична тайна е, че целта му е да намери достойно място в бъдещия политически проект на президента, пише tribune.bg.


До скоро беше спряган и за фаворит за служебен премиер на Радев.

В името на заветния пост Василев шумно заявяваше, че не вярва в коронавируса и критикуваше яростно носенето на маски.

Фейсбук

Фейсбук

До днес. Днес агентът на Държавна сигурност с псевдоним „Сашо“ вече търси сметка и проси справедливост за един от водачите на протеста.

Припомняме, че бившият посланик в Москва Илиан Василев, който е с дебело досие, тъмно агентурно минало и настояща принадлежност към соросоидните кръгове у нас, сподели възхищението си от последните публични изяви на доц. Мангъров.

Какво пише днес Илиян Василев, чиято профилна снимка във Фейсбук казва „Маските са, за да мълчите“: 

„Това е много важен пост - споделяйте за да стигне до #BoykoBorissov - ще го държим пряко отговорен ако се случи нещо с Жоро Георгиев и съпругата му Маринела, защото Жоро е в тежко състояние и за него няма място нито във ВМА, нито в Правителствена, нито в която и да е друга болница с опит в лечението на КОВИД. В Софиямед приемат олигарси, които ги излекуват за три дни. Но няма място и за съпругата му Маринела, която е трансплантирана и със свръх висок риск.

Виждате ли, как благодарение на изградената от вас пирамида на властта въпросите на живота и смъртта опряха до вас. И за състоянието на болниците, и за излязлата извън контрол зараза с КОВИД-19. За всичко, накрая сте отговорен вие.

Не искам от вас друго, не можете да лекувате сам, но можете да направите така, че хората да получат внимание от медиците, защото Системата реагира само на ваши реакции.

И така просто е - вече отговорността за живота на Жоро и Маринела е ваша. Времето тече“

Какво пише Илиян Василев на 21-ви октомври 2020 г.

„Опитват се да заглушат съпротивата срещу нечувана глупост за носенето на маски на открито. Показахме по недвусмислен начин, че има манипулация с политическа цел на тестовете. Сега искат да запушат устата и на Радев…“

Кои са наглите?

Тези, които саботираха всяко усилие на правителството и на здравните власти от март месец до днес. Тези, които палиха маски и се подиграваха на всяка дума на генерал Мутафчийски и Националния оперативен щаб за справяне с коронавируса.

Тези, които принуждаваха чрез фалшиви новини и пропаганда стотици българи да шестват вкупом месеци наред по площадите. Тези, които предлагаха безплатни адвокатски услуги за всички, които не спазват мерките и не носят маски!

Същите тези днес молят за места в болниците за сметка на обикновените българи, които са спазвали мерките, но вероятно също имат нужда от лекарска помощ. Те са шумни, те са нахални. Те заплашват. Те смятат, че са безсмъртни или най-малкото богопомазани. Знаете имената им, виждали сте лицата им. Защото те не носят маски.

Това са наглите.

В същото време аверите на Илиян Василев от т.нар. „Отровно трио“ събраха 12 души в Пазарджик.

 

„Отровно трио“ в Пазарджик„Отровно трио“ в Пазарджик

 

Всичките без маски.