Македонската частна телевизия А1 излъчи телевизионното шоу Idol – българска продукция в сътрудничество с А1, в което участници ясно заявиха: македонците са българи, разделени в две държави и в Македония живее български народ. А1 излъчи това и премиерно, а в неделя и повторение. За това А1 си спечели частна жалба и жалба за образуване на дело на етническа основа, пише македонският вестник “Вечер” в материал с надзаглавие “Отваряйте си очите на четири, когато става въпрос за българи, дори и за ТВ шоу”.
Черногорец и българка, които над 19 години живеят и печелят в Македония, публично отрекоха съществуването на македонски народ. Частната македонска телевизия А1 позволи дуото Лили & Меланж публично да декларират, че македонският и българският език са едно и също нещо и че македонците и българите са един народ в две държави.
На кастинга на българския Idol, на който по все още неизвестни причини му беше разрешено да прави кастинг и в Скопие, участваха дъщерята на Марян Кликовац, черногорец, който от дълги години живее в Македония и неговата съпруга българката Лили. Преди участието на дъщеря им Лили заяви, че няма никакви проблеми с езика, защото той бил същия като българския. Нейният съпруг – черногорец, по-голям българин и от Тодор Живков, само потвърди тяхната теза, че македонците и българите са един народ в две държави, пише “Вечер”.
А1 излъчи това без никакъв проблем в праймтайма, в 21 часа. Българите приключиха емисията със заключението, че въпреки очакванията нещата в Скопие са преминали без никакви негодувания и протести. На сайта на А1 пише, че шоуто се подготвя от bTV в сътрудничество с А1. Ако А1 е сътрудник, защо не попречи на излъчването на пробългарските становища на дуото, което живее, като печели в Македония, пише вестникът. /БЛИЦ