Наш експерт алармира: Тортите и бонбоните причиняват рак!
Съществуват 6 хранителни добавки на българския пазар, които могат да са опасни, смята доц. Георги Милошев
И това е интересно: Вярно ли е, че картофите водят до хипертония? - четете още на най-полезния сайт zdrave.to
Доц. Георги Милошев твърди, че при отнело около 3 години проучване, е стигнал до извода, че в храните, предлагани на българския пазар, съществуват 6 хранителни добавки, които могат да са опасни. Тук е моментът да се спомене, че БАН се разграничава от възгледите на своя учен, аргументирайки се, че това са Е-та, които са приети от Европейския съюз като безобидни.
Но да се върнем на темата. Доц. Георги Милошев смята, че 3 от считаните от него вредни добавки са бои, а именно - зелена, червена и синя боя. А те се използват главно в сладкарството под формата на глазури за торти или при направата на различни бонбони.
Според учения тези опасни добавки променят нашето ДНК и е възможно да доведат и до рак. Научно доказано е, че веществата функционират на клетъчно ниво и рефлектират най-лесно върху подрастващите организми, а увредената генетична информация се предава и на следващите поколения.
Казано по-просто - давайки на децата си цветни бонбони или торти с глазура, оцветена в червено, зелено или синьо, Вие бихте увеличили риска те да се разболеят от рак, а децата, от своя страна, биха предали този риск на своите деца.
Най-добре е разбира се мнението на доц. Георги Милошев да не е меродавно, но само при мисълта за последствията от тези вещества със сигурност би било по-добре да ограничите приема на тези храни от децата Ви.
А ако се наложи да приготвяте сами торта, винаги можете да използвате естествени оцветители като например сладко от боровинки за получаването на червена боя.
Последвайте ни
0 Коментара: