„Представените и от НАСА неразгадани досега факти или заснети обекти, които се разсекретяват, едва ли не за първи път и точно сега, от много време можеше да бъдат видени - поне повечето от тях в интернет. Факт е, че наистина има неща, които ние не можем да си обясним и да ги кажем категорично какво представляват в момента”. Това заяви Никола Петров, директор на обсерваторията в Рожен пред NOVA NEWS.

Според него не винаги трябва да свързваме най-вече с извънземни цивилизации предоставените доказателства.

„Да, ние не познаваме обаче и всички феномени, които могат да бъдат наблюдавани или нови такива на Земята и които са съвсем естествени. Така, че самата реплика: „ами ние не сме сигурни какво е, ама със сигурност е пътувало дълго и продължително през Слънчевата система”, лично за мен някак звучи не съвсем сериозно, каза директорът на обсерваторията в Рожен.

„Дали има или няма живот извън Земята, това е въпрос, който от моя гледна точка е въпрос на много кратко време, може би година, може би две, за да докажем съществуването на живота извън Земята. Но наличие на други цивилизации и още повече контакт с тях, това е съвсем различен въпрос.

И най-вероятно, много е възможно, дори да съществуват други цивилизации, ние никога да не можем да бъдем в контакт с тях. Защото просто всеки един вид сам по себе си има време на съществуване или живот.

След това той евентуално или изчезва, или трябва да мутира в друга форма, друг вид. Така че математически дори ние можем да покажем, че вероятността да влезем ние, нашата цивилизация, в контакт с друга цивилизация на практика клони към нула. Живот, най-вероятно, ще открием, но не точно в цивилизационен вариант”, обясни Петров.

Според него тези мумии, точно това, което в момента се представя, беше показвано във вид на снимки в София само преди 2-3 години на една конференция на така наречените уфолози и тя беше международна конференция и представители на Мексико в онлайн представяне и доклад бяха показали точно тези снимки. Така че това не е абсолютно нищо ново.

Не са видяни за първи път. Но лично моето мнение е, че някак си имам дълбоко в себе си съмнение за това да говорим оттук нататък, че това наистина са тела на...  да ги наречем пришълци. По-скоро съм скептичен в това отношение.

Най-малкото защото толкова много време е минало, това са 4-5 години откакто са намерени и видяни тези тела. Никой не е изследвал какво всъщност имат и дали изобщо може да се извлече ДНК от тези тела. Така че тук изобщо не говорим за никаква ДНК.

Той даде пример че има съвпадение около 90% на ДНК на човек и на червей. „Много внимателно трябва да се подхожда към твърдението, че имаме същества и с извънземен произход”, каза доц. Петров. Той се запита дали контакт с извънземни би бил безопасен за нас.

В доклад на специална група от учени на НАСА се казва, че няма доказателства, че неидентифицираните въздушни феномени са от извънземен произход. Те обаче признават, че нямат яснота за природата и произхода на тези обекти.

„Събитията в небето. Не могат да бъдат определени като самолети или природни феномени. Няма обаче причина да се направи заключение, че така наречените НЛО имат извънземен произход”, се казва в съобщението.

Тези обекти трябва да се пътували през нашата Слънчева система, казват от НАСА, за да стигнат до тук е записано още в техния доклад. Въпреки, че не може да се направи заключение за наличието на извънземен живот, потенциални неизвестни извънземни технологии, опериращи в земната атмосфера, е възможност, която в този момент НАСА не може да отрече, се казва още в документа.

Защо подхвъщаме отново тази тема? Защото вчера останките на предполагаеми нечовешки същества бяха представени по време на публично изслушване в Конгреса на Мексико. То беше посветено на неидентифицираните аномалии, известни като НЛО.

Двете малки мумии, изложени в саркофази, имат по три пръста на всяка ръка и продълговати глави. Откритията бяха представени от мексиканския журналист и следовател по темата, Хайме Маусан. По думите му телата са открити през 2017 година, в Перун, близо до прочудите знаци в пустинята Наска и са на около хиляда години. Анализирани са с процес на въглеродно датиране от Националния автономен университет на Мексико.

През юли тази година и в Американския Конгрес се проведе първото по рода си изслушване на аномални явления.

„За първи път се представят доказателства в такава форма. Аз мятам, че ясно се показва, че става дума за нечовешки екземпляри,които не са свързани с нито един друг вид в нашия свят и че всяка научна институция може да ги изследва”.