Жена, заразена с коронавирус, се разхожда съвсем спокойно из София. Нещо повече, кара баща си с кола до "Александровска болница", след като и той се почувствал зле.

Това става ясно от поста на нейния брат Никола Хаджииванов.

Той разказва, че неговият баща се почувствал зле, но не му обърнали внимание. Дали му антибиотик, независимо, че сестра му била с положителен тест за коронавирус и той бил контактен.

Ето какво пише на профила си Никола Хаджииванов:

"По-добре да не ви се налага да ползвате 112 или който и да е медицински телефон. Баща ми е лекар и диабетик на 70. Има също сърдечни усложнения (5-торен байпас).

Въпреки всичко работи като общопрактикуващ и на 13.3 е бил контактен с човек с пневмония пристигнал наскоро от Германия. Сега има симптоми (учестено дишане, неориентираност, умора , температура) ,  а сестра ми днес е с положителен бърз тест за Covid19.

Само през неговия личен лекар, успяхме да извикаме 112. Пратиха невролог, който понеже няма пневмония още , отказа да го тества, а и да направи дори кардиограма (заради допотопен уред). Предписа му антибиотик и да смуче за гърлото...

Така се грижим за лекарите ни.... Да ви имам и щаба, да ви имам и мерките..."След поста му се намесват много хора, които предлагат помощ, а в един от коментарите става ясно, че болната от коронавирус сестра кара бащата към болницата, без да се притесни, че би трябвало да е под карантина: