Гости в предаването „120 минути“ бяха най-известните роми в страната - Валя и Моро, а поводът - участието им в „Смени жената“.
Валя сподели, че е родила първото си дете на 15 години - две години преди да се запознае с Моро. Днес тя е категорична, че ако може да върне времето назад, никога не би родила толкова млада. 

„За сватби и деца винаги има време. Човек трябва да се изучи, да има поне средно образование и след това да мисли за деца. Аз преди няколко години задочно се записах да уча и вече имам средно специално образование. Сега и дъщеря ми е 11 клас, а догодина завършва средно и ще е абитуриентка", похвали се ромката.

С Моро се запознали през 2000-та година, когато и той вече имал един провален брак зад гърба си. Любовта им пламнала в заведението „Куцото куче“ в Пирдоп, а 5 години по-късновдигнали и сватба. 

И двамата работят по много. „Вечер съм толкова изморен, че нямам никакво желание и настроение заромантика“, казва Моро. 

Жена му пък работи на три места и се чуди как хората не могат да си намерят работа. Освен в общината, тя работи и като кредитен консултант, а в свободното си време чисти домовете на заможни роми или гледа децата им.

„Не съм съгласна,че всички роми са еднакви, крадат, убиват, не учат. Това направо ми е смърт. Има хора, които трябва да се интегрират. Аз не деля хората и не искам заради един да стрададруг“, категорична е Валя. 

Моро пък призова младите хора да се изучат, за да имат професия и да работят по специалността си.