Не в планината Арарат, а заседнал някъде между планините Пирин, Рила и Родопите, в близост до река Места, се намира библейският Ноев ковчег. Това неизвестно досега предсказание на петричката пророчица Ванга бе извадено на показ от любители на мистичното, предаде Struma.bg.

Според твърденията, пред племенницата си Красимира Стоянова Ванга споменала, че всяка нощ вижда ковчега на Ной.

В спомените си Красимира Стоянова разказва за това и за дъгата: „Питам я внимателно, защото не разбирам как може дъгата да стои толкова дълго на небето: „Кажи ми как виждаш ти дъгата, какво означава толкова много красота, събрана в едно?”.

„Дъгата – каза тя – се е появила за първи път, когато дъждът е спрял, след като е валял обилно в продължение на 40 дни, и е унищожил целия човешки род и всички земни твари. Останал е само ковчегът на Ной”. Казвам й: „Но това е легенда. Ти така ли го виждаш?”.

Ванга: „Ох, не мога да ти кажа всичко, което виждам, но вечер, към полунощ, когато пресичам салона на долния етаж на къщата си, винаги минавам покрай този Ноев ковчег, той стои там непокътнат вече толкова години”.

Красимира Стоянова признава, че нищо повече не е чула от Ванга за Ноевия ковчег и вероятното му българско пристанище.

„Какво значи това, не ми обясни и до ден-днешен, продължава ревниво да пази тези обяснения само за себе си”, пише племенницата още приживе на пророчицата.