Неочакван обрат с очернената в цяла Европа българска мусака
Авторите на проучването признаха, че са допуснали грешка
Седмица, след като британско проучване я определи като опасна за околната среда, авторите на проучването признаха, че са допуснали грешка. Така ястието вече е на трета позиция.
Преди седмица в ефира на bTV български експерт по оценка на въглеродните емисии обясни, че мусаката всъщност не отделя емисии, докато я готвим.
Той допусна, че най-вероятно британският журналист, който е стигнал до това твърдение, е направил грешка.
„Очакванията ми бяха, че нещо не е наред с тези сметки и писах на авторите на проучването с молба да ми изпратят оригиналните данни. Взели са произволни рецепти и са попаднали на грешна рецепта, където в нашата мусака на 1 порция мусака са сложили 2 пъти повече месо. То чисто математически не излиза сметката“, обясни Петър Сеизов, експерт по оценка на въглеродните емисии.
Последвайте ни
15 Коментара: