Двама адвокати с обща възраст 176 години се явиха днес по делото на Анка, която бе осъдена на 8 години за убийство по непредпазливост на малката си дъщеричка Севда. Интересният факт припомня адвокат Стефан Левашки, който казва, че се е учил от тях, пише trafficnews.bg.

Чета днес в медиите, че е приключило шумно дело, по което подсъдимата е защитавана от двама адвокати. Дотук нищо особено, но общата възраст на двамата колеги е 176 години. Да правилно сте прочели, това са доайените адвокат Димитър Будаков от Пловдивска адвокатска колегия на 91 години и адвокат Хари Харалампиев от Пазарджишка адвокатска колегия на 85 години.

Хвала им за професионалното дълголетие и двамата са били мои учители в професията и до ден днешен са с бистър ум и винаги подготвени по делата, по които се явяват. 

Както БЛИЦ съобщи, днес Окръжен съд – Пловдив призна за виновна Анка Михайлова, обвинена в убийството на дъщеричката си Севда /1,9 г/  и я осъди на 8 години затвор. Съдът прецени, че деянието е извършено по непредпазливост и я оправда по обвинението за умишлено убийство. Тя ще лежи в затвора при първоначален общ режим. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук