Тежка катастрофа е станала на пътя Бургас-Камен, съобщава очевидец, цитиран от Флагман, който е пътувал по АМ "Тракия". По думите му по аутобана са хвърчали линейки, които се насочват към ПТП-о. 

Оказва се, че лек автомобил с  бургаска регистрация е самокатастрофирал в района на 339 км от АМ "Тракия" в посока София. 

По непотвърдена информация водачът на лекия автомобил е бил с летни гуми и заради снежното време и несъобразената скорост, с която се е движел, е загубил контрол над колата. След което е последвала брутална каскада - автомобилът се е завъртял по аутобана, блъснал се е в билборд и се е преобърнал по таван в канавката. 

Заради силния удар в конструкцията, билбордът се е счупил и е паднал върху леката кола. Цяло чудо е, че водачът е жив. 

"Колата беше по таван. Билбордът е можело да го убие, но таванът на автомобила го е предпазил. Истински късмет", разказва друг свидетел на инцидента, който е пътувал в тази посока и спрял, за да окаже съдействие на катастрофиралия. 

На място в момента има полицейски екипи и линейки.

По-късно от полицията в Бургас уточниха, че зрелищна катастрофа на АМ "Тракия" като по чудо не взе жертва рано тази сутрин.

Около 6,50 ч. в района на км.339 край село Вратица самостоятелно катастрофира лек автомобил "Ягуар" с бургаска регистрация, управляван от 33-годишен мъж от морския град.

Колата се завъртяла на пътното платно и преобръщайки се в канавката, блъснала в основата крайпътен билборд, който паднал върху купето. Рекламното съоръжение смазало автомобила, но като по чудо шофьорът се отървал невредим.

Движение с несъобразена с пътните условия скорост / мокра асфалтова настилка/ е причина за самостоятелната катастрофа, съобщиха още от ОД МВР Бургас.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук