Сергей Станишев е запален по рафтинга, Даниел Вълчев се гмурка, Меглена Плугчиева катери планините. Феновете на екстремните занимания в правителството не са малко. Техният бивш колега Нихат Кабил обаче ги слага всички в джоба си. Бившият министър на земеделието лети, разкрива "24 часа".
"Авиацията ми е детска мечта. Аз съм един неосъществен пилот", споделя депутатът от ДПС. Записал се на курсовете за пилоти на летището в село Лесново още през 2007 г., докато бил министър.
"Всички тук бяха изненадани. Не всеки ден им се изтърсва министър и иска да се учи. Любопитно им беше дали съм поредният куфар, който ще се повози и ще го изпроводят: "Айде, ходи си, не ставаш за тази работа", спомня си развеселен началото Кабил.
Оказал се прилежен ученик. Вече е издържал теоретичния изпит и е към средата на обучението. Има над 20 летателни часа.  В момента отработва излитанията и кацанията. Последният път направил цели 13 по метода touch and go - едва допираш пистата и веднага пак излиташ.
"Нямам намерение да си купувам самолет", изпреварва въпроса човекът на Сокола. Обяснява, че дори и втора употреба такава екстра излиза много скъпо. "Дай боже един ден да имам такава възможност. Сега искам да се науча да летя, да поддържам форма", мечтае си Кабил. /БЛИЦ