"Това, че българската държава е предоставяла оръжие на трети страни, не директно на Украйна, бе ясно още преди статията в Die Welt ("Ди Велт")", това странно признание направи Никола Минчев от "Продължаваме промяната" (ПП)в "Панорама" по БНТ.

Той заяви, че от партията му мислят за обединение за местните и за предстоящите парламентарни избори с "Демократична България" (ДБ).

Според него доверието към "Продължаваме промяната" не пада, защото няма реални скандали около тях.

"Тези казуси, които се опитват да се пришият към нас са на принципа - една лъжа, повторена сто пъти, става истина", каза Минчев.

Той обясни и за механизма за разследване на главния прокурор: "В края на този парламент стигнахме до разглеждане на тази тема. На 19 октомври законопроектът беше внесен в Народното събрание (НС). Имаше други промени и затова чак накрая стигнахме до тази реформа".

"Рашков подкрепи законопроектът на колегите от "Възраждане", вижда позитивите. Ние се въздържахме, защото основната тема пак е за контрола на главния прокурор, но не толкова добре разписано", допълни той.

"Ще направим всичко възможно за редовно правителство. Но не сме готови на безпринципни компромиси", каза Минчев.

БЛИЦ припомня, че междувременно между него и Георг Георгиев от ГЕРБ избухна скандал, а водещият Бойко Василев се видя в чудо.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук