Появиха се горещи подробности около бесни екшън, който пиян клиент сътвори край Велинград, след като открадна такси в София.

Сега стана ясно, че Апелативен съд – Пловдив потвърди определение на Пазарджишкия окръжен съд, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Николай П. 

Според обвинението на 9.01.2020 г. Николай П. е откраднал таксиметров автомобил в София и го управлявал до Велинград, когато го спрял полицейски патрул за проверка. 

Полицаите установили противозаконното отнемане на автомобила, както и факта, че шофьорът е седнал зад волана след употреба на алкохол (1,39 промила). 

По време на проверката той няколко пъти предложил на органите на полицията сумата от 5 000 лева, за да не бъде задържан. 

Прокуратурата е поискала задържането му под стража тъй като въпреки ранния етап на разследване има данни, че за един ден обвиняемият е осъществил три различни състава на умишлени престъпления от Наказателния кодекс, по чл. 346, ал. 2, т. 2, пр. 1-во, вр. с ал. 1 от НК; престъпление по чл. 304а от НК и престъпление по чл. 343б, ал. 1от НК.

Апелативният съд прецени, че Пазарджишкия окръжен съд правилно е приел, че е налице обосновано подозрение обвиняемия да е съпричастен в голяма степен към извършване и на трите престъпления, в които е обвинен. 

От събраните данни по делото съдът приема, че за Николай П. е налице реална опасност от укриване, тъй като не пребивава на адресите, където е адресно регистриран. 

От интензитета на деянията, в които е обвинен, е налице и реална опасност той да извърши престъпление. 

Макар че обвиняемият не е осъждан, същият за един много кратък период от време е извършил множество престъпления, което повишава обществената опасност на дееца.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!