Маскирани бандити обират посред нощ луксозни къщи в покрайнините на Пловдив и близките села Марково и Белащица, известни още като "квартала на богатите". Крадците задигат не само злато и пари, но и автомобили. От полицията съобщиха, че групата действа не само на територията на Пловдив, но и в София, Велинград, Пазарджик и в курортните градове по Черноморието, съобщи Нова телевизия.
Въпреки че са заснети от няколко охранителни камери, те все още не могат да бъдат разкрити и задържани. Крадците атакуват главно луксозни къщи, като се ориентират по външния им вид. Известно време наблюдават собствениците и разпитват за тяхното имотно състояние съседите им. После действат изключително професионално, без да оставят следи.

Често крадците тровят кучетата, за да не бъдат издадени от тях, че влизат в къщата. Въпреки че всички богати къщи са снабдени с охранителни системи, това не пречи на крадците да влизат в тях и да ги обират. Те не пропуснали да загинат и обора на един от магазините в селото. За кратко време група бандити обира 25 къщи в Пловдивско, като почеркът на кражбите е един и същ.

От полицията съветват хората да бъдат бдителни, а сигнално-охранителната техника да бъде включена, дори когато спят в къщите си. ./БЛИЦ