Българската прокуратура е частна прокуратура на задкулисието. Г-н Гешев, свършиха ли дрогираните шофьори? Свършиха ли престъпниците, които изнасилват жени за 20 лв.? Свършиха ли, та се занимавате с вътрешните проблеми на БСП? Сега ще кажа за какво става дума. Това попита лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на извънреден брифинг. 

"Вчера получих призовка. От мен се изисква да се явя веднага на разпит. Благосклонно е написано, че мога да си взема и адвокат. Освен това, да предоставя на Прокуратурата запис и заверени копия от стенограма и протокол от заседания на БСП на 22 август. Да връча призовки на други членове на Съвета да се явят на разпит, за да кажат какво са говорили по време на партиен пленум на БСП", разкри тя. 

"Образувана е прокурорска проверка по жалба на Кирил Добрев. Той бе изключен от партията, но съдът отказа да го изключи, което е безпрецедентен акт. Той идва на заседание, присъства, изказва се два пъти и сега се жали, че не е допуснат до Национален съвет. Да говориш на партийно събрание, изглежда е престъпление. Преписки за престъпници стоят с години на прокурорските бюра, а това е задвижено за един месец. Цялата машина е включена срещу БСП", заяви Нинова.  

Тя припомни, че служебният кабинет на президента Радев е "изпоуволни всички хора на БСП".

"Сега ще ви кажа какво ще направя - няма да предоставя и един лист от партийни събрания. Да се снабдят със съдебна заповед за изземване и да дойдат да си ги вземат. Второ, ние тримата няма да се явим на разпит. Да ни отведат принудително на разпит да ни питат какво сме говорили. Ще сигнализираме всички европейски и български институции. Докато съм председател на БСП, партията няма да влезе в игрите им. Докато не реформираме дълбоко и истински правосъдната система, няма да излезем от водовъртежа", завърши тя.