С решението за болничните управляващите признават безсилието на правителството да се справи със злоупотребите. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на група. 

„Вчера коалиционният съвет на управляващите ГЕРБ и ОП са взели решение да не се изплаща първия ден в болничните. 

На първо място това решение е взето извън мястото на институционалното място – това Тристранния съвет. Не това е толкова важно. Важни са аргументите и крайният резултат. Аргументът е, че има увеличаване на фалшивите болнични, увеличаване на разходите за тяхното изплащане. 

С това решение, вие признавате безсилието на правителството да се справи със злоупотребите. Вместо контрол и наказанието за тези, които ползват фалшиви болнични, вие наказвате изрядните работници“, заяви още Нинова.

„Решението за болничните е възможно най-несправедливото - призоваваме всички работещи да не го приемат мълчаливо“, призова тя.

„Това е възможно най-несправедливото решение, което сте взели. От БСП категорично му се противопоставяме. Във вашата програма няма такова решение, но има решение за минимална пенсия от 300 лв. 

Значи, това, което е записано не изпълнявате, това, което го нямате - ощетявате изрядните работници“, каза Нинова, цитирана от Фокус

Тя заяви, че освен, че БСП категорично ще се противопостави на това предложение, призова всички работещи да не приемат мълчаливо, че им се отнема поредното право, да не се примиряват с това действие на коалиционния съвет на правителството. 

„Имат нашата парламентарни и политическа подкрепа в защита на техни основни права“, заяви още лидерът на БСП.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!