"Снощи Кирил Петков поиска среща с нас. Не зная за какво. Днес ще се състои." Това обяви лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия.

"Решението за руските дипломати е неразумно и безпрецедентно. Никой до сега не си е позволявал подобно нещо. България трябва да е суверенна и независима. Да мислим по-голямо: дали това би ни навредило. Вижте какво правят големите държави: Германия, Франция, Гърция дори.", заяви шефката на социалистите.

"Не трябва да си затваряме очите, но ние не сме виждали доклади на ДАНС. На оперативно заседание на МС не се взимат решения", каза тя.

"Г-жа Генчовска спомена на едно такова заседание изгонване на голям брой дипломати от Русия, но ние от БСП се обявихме против", обясни Нинова.

"Нашата позиция вчера беше, че решението е взето еднолично. Президентът Радев излъга в това, което каза вчера. Представители на президентството е имало на срещата - шефа на ДАНС го опроверга", твърди лидерът на БСП.

"Моментът е изключително неподходящ да се случва подобно нещо. Нямам информация някой да диктува на Петков какви решения да взима. Тези, които създадоха ПП, сега критикуват БСП, че са в коалиция с ПП", каза тя.

"Единственото решение на войната в Украйна е да се намери дипломатическо решение и да започне светът да влиза в нормалния си ритъм", смята Нинова.

Попитана ще стигнат ли с президента до ръкопашен бой, тя заяви, че в никакъв случай. "Никога БСП първи не са нападали президента. Нашите отношения са обективни. Когато е прав - сме го подкрепяли", каза още Нинова и добави, че когато не е прав - те не могат да мълчат.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!