„Президентът Радев има право да критикува ПП-ДБ за част от изтеклите разговори, които са шокиращи, но удобно пропуска онази част от тях, които го касаят пряко.“ Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод връчването на мандат днес.  

Нинова припомня, че от от записите става ясно, че ПП и г-н Радев са правили „ала бала схема за изборите" , че цялата държавна машина е работила за тях и че ако народът бъде оставен да гласува свободно, те ще имат между 7 и 10%. 

„Господин президентът днес подчерта, че е призван да пази националната сигурност и Конституцията.

Подмяната на изборите е грубо посегателство срещу националната сигурност. А Кирил Петков стана министър в нарушение на Конституцията с протекцията и амнистията от президента.

Така, че г-н Радев, вие вече не можете да бъдете морален съдник. Вие създадохте проблемите в държавата и няма как да сте част от тяхното решаване“, заяви още Нинова.

По-думите й вторият мандат е пропилян. „Дано този, при когото отиде третият прояви повече отговорност и предложи единственото вярно решение: 5-6 национални задачи, срок за изпълнение, непартиен премиер и министри експерти“, написа още Нинова.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук