Нашите земеделски производители получават по-малко субсидии от европейските. Това заяви в ефира на "Здравей, България" лидерът на БСП Корнелия Нинова като една от причините те да са по-малко конкурентноспособни.

От вчера ЕК обяви 3 условия за разхлабване на карантината. Нека да видим как започват европейските държави за облекчаване на мерките. Според мен трябва план за разпускане на мерките",смята тя.

"Създаде се хаос чисто административно. Примерно за маските- първо да ги има, после не. Имаше и на КПП-тата - първо с декларация, после с бележка", каза Нинова.

"Този хаос създава напрежение у хората. Не знаят какво следва и какво да правят", смята тя.

Според нея неразумни решения трябва да се критикуват. Тя даде пример с лекарите, които в началото щяха да бъдат глобявани с 5000 глоба, ако не влязат да се борят с COVID-19, дори без облекло. 

"Защо всичко казано от опозицията да е лошо?", запита Нинова. 

"Борисов нареди на Танева да изкупува залежалата продукция на земеделците и да се даде на социално слабите. Онзи ден гласуваме тези мерки и виждам, че точно това го нямаше записано. Внесох предложението на Борисов тогава, но ГЕРБ и ОП гласуваха против", каза тя, обвинявайки премиера в популизъм. 

Тя запита защо той говори едно по телевизията, а иначе прави друго.