Търговските вериги победиха правителството. Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод приетото по-рано днес от правителството постановление, с което се въвежда задължение на търговските обекти да предлагат българска продукция на местни (регионални) производители в обектите им.
           
„Мислех, че кризата ще събуди държавническото в управляващите. Че заедно с нас, опозицията и българските производители, най-накрая ще постигнем онова единомислие, от което има нужда отруденият малък и среден земеделец и българската икономика. Уви, търговските вериги победиха правителството", отбелязва тя.  

"Шумно рекламираните мерки за защита на родното стигнаха само до: предоставяне на площи във веригите за продажба на български регионални продукти. Толкоз. Няма проценти за български стоки, няма отстъпки, няма облекчения за такси, реклами и т.н.

Колко му е търговецът да задели два щанда и какво от това? Казвам със съжаление: това е имитация на защита на българския национален интерес. И отново предлагам да приемем закона, внесен от нас още през 2017 г., ако наистина  сме загрижени за българското", посочва още Нинова.