За първи ден съм в парламента и признавам, че днес се разочаровах и политически, и лично. Това заяви в ефира на "Лице в лице" депутатът от гражданската квота на ГЕРБ Радомир Чолаков. 

"Когато някой започне да вдига много високо моралната летва, има шанс да не може да я скочи. Днес видяхме как започнаха да се нарушават клетви и предизборни обещания и това не е добре", заяви Чолаков. 

"Днес видяхме как се създава мнозинство от 163 гласа. Колегите, които го направиха, могат да променят абсолютно всички закони и да променят дори Конституцията. Моето най-голяма учудване беше, че ИТН ("Има такъв народ") отстъпи от основното си обещание, с което изкара толкова хора до урните - за мажоритарни избори", каза депутатът. 

По думите му това е заемало централно място в цялата политика на формацията. 

"Второто ми учудване е настояването партийната субсидия да бъде сведена до 1 лев. ГЕРБ няма проблем с това, но българската демокрация ще бъде ударена. Ако тя стане толкова, то тогава ще разберем какво значи "мутри в политиката", каза Чолаков. 

"Днес прозвучаха груби обиди към ПП ГЕРБ и моите колеги. Това не е добър тон. Казваха ни мутри. Грешките на старото правителство свършиха днес. Сега започват грешките на новото", смята той. 

Според него през следващите седмици ще станем свидетели на безпринципни коалиции. Той е категоричен, че ГЕРБ няма да наруши предизборните си обещания за разлика от другите. 

„На много хора направи впечатление, че Слави Трифонов днес отсъстваше. Той изчезна веднага, след като се закле. Повтаря поведението така на господин Борисов. Не знаем кой поради какви причини не може да участва в заседанието“, заяви той.