Изправи се-наведи се, има-няма, вън-вътре - с такива имена на партии дори журналист може лесно да сбърка. Тези думи са част от коментара на журналиста от "Флагман" Веселин Василев.

Вижте какво още сподели той пред бургаската медия: 


"Казано простичко – държавата събира пари в хазната, а народът избира партията, чийто кабинет да ги харчи. Затова е нормално в предизборна кампания кандидатите за власт ясно да посочват как ще изразходват народната пара, за какво ще дават повече, за какво по-малко, какво ще насърчават и какво ще ограничават. Нормално е да разкриват пред избирателя и политическия си профил – леви, десни, центристи, в каква посока ще водят държавата.

На Путин ли ще се кланят, Байдън ли ще крепят, докато се качва в самолета, македонско малцинство ли ще създават, гей бракове ли ще узаконяват, ще вземат ли от богатите, за да дават на бедните, ще експроприират ли експоприаторите и т.н.

Затова навсякъде по света партиите ясно заявяват своя профил още в името си – Демократическа партия, Републиканска партия, Християндемократичен съюз, Либерален алианс, Консервативна партия, Земеделска партия и т.н.
И на изборите се гласува за политики, програми и платформи. Не се избира нито по етнос, нито по цвят на кожата, нито по полова ориентация или дезориентация.

Но кога у нас е било като в другите страни. Наводнихме се от партии със странни имена – „Изправи се! Мутри вън!“, „Има такъв народ!“, „Граждани от протеста“ и други подобни. И клетият избирател не може да разбере какви са тези – леви ли са, десни ли са, капитализма ли ще развиват, социализма ли ще връщат, държавата ли ще управляват или ще си играят на изправи се - наведи се, има-няма, иди ми – дойде ми?

Затова разбирам защо колегата от Нова телевизия Благой Цицелков, дето Тошко сценариста иска да му реже части от тялото, обърка името на партията му.

То пък едни имена! Дръжте се по-сериозно. Както е тръгнало, утре някой ще регистрира партия „Кви пет лева“, Дреме ми на патката, „Изкарай го по-навътре“ и други от сорта."