Преди няколко дни службата за охрана е осъществила сделка с привкус на корупция! Конспиративно в много тесен кръг няколко ръководни служители решават да продадат през борсата десетки автомобили с “отпаднала необходимост”.

На пръв поглед нищо нередно! Но достоверни източници от службата казват, че покрай старите и амортизирани коли са пробутани годни автомобили и най-важното такива с колекционерска и историческа стойност! Става дума за чайки,редки модели мерцедеси от времето на соца, бронирани автомобили, возили български президенти и др.

Все автомобили грижливо пазени дълги години в службата и с гордост показвани на празници. Като  “естествено”цените са били престъпно ниски!

Реализирана е голяма финансова щета за държавния бюджет!Нашите източници споделят,че част от купувачите са служители от НСО, посветени в далаверата и закупили, забележете по няколко автомобила! В случая е интересно да се разбере дали е знаел президента за осъществената схема и има ли участници в нея от президентската администрация!

Президентът като принципал и НСО трябва да отговорят на нас гражданите колко автомобила и какви марки са продадени,на какви цени,защо и от кого е избран този начин на продажба,кой е определил базовите цени и питани ли са експерти за колекционерската стойност на някои от колите!

Всъщност и най важното - кой и по какъв начин се е облагодетелствал.Но на това въпрос трябва да отговорят разследващите органи!!!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!