Деветокласниците от Пловдив, които бяха арестувани за изпращане на бомбени заплахи към училища в града и страната, се "похвалили" на ГДБОП. 

Установено е, че двете момчета изпратили мейли по официалната електронна поща на ГДБОП и на две медии. В тези съобщения написали, че в различни училища в Пловдив и в други градове на страната предстои да бъдат поставени взривни устройства. Писмата са изпратени от електронна поща, регистрирана при доставчик на електронни съобщителни услуги  извън територията на България, съобщиха от прокуратурата, цитирани от "Марица". 

Третият задържан, за който съобщи лично в Пловдив главсекът на МВР главен секретар Петър Тодоров, е на 23 години. На 30 март от улична телефонна кабина той подал фалшив сигнал за поставено взривно устройство – бомба в ПГТСТ „Гоце Делчев“ в града под тепетата.

Незабавно бил изпратен автопатрул на полицията, който е запазил местопроизшествието.  Учениците, учителите и персоналът в училището били евакуирани. При извършената проверка взривно устройство в сградата не е било открито.

Пловдивчанинът е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Действията по разследването продължават. 

Не е установена връзка между двата случая, съобщиха още от прокуратурата. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук