Арестуваният при зрелищна спецакция в центъра на София преди броени дни Христо Томов току-що бе докаран в Съдебната палата в Бургас, пише flagman.bg.


50-годишният старозагорец е обвинен в кражба в особено големи размери, като той е бил мозъкът на операцията по задигането на скъпоструваща строителна техника от паркинга на завод „Хемус“ в края на август т. г..

Стана ясно кой е легендарният бандит, спипан в София за обир за 500 бона

Според обвинението Томов планирал и извършил заедно с още двама мъже кражбата на комбиниран багер товарач. Тримата задигнали машината, като я натоварили на камион със закрити ремаркета, след което пласирали стоката на строителна фирма в пловдивско.

Първоначално разследващите арестували Симеон А., който е с повдигнато обвинение като съизвършител. Хора твърдят, че той бил на много ниско ниво в йерархията на бандата и шофирал камиона по време на кражбата.

Екшън СНИМКИ Тръшнаха на земята крадец, замесен в обир за половин милион лева

Само преди дни полицаите успели да стигнат и до мозъка Христо Томов. Той беше задържан при зрелищна акция на столичния булевард „Тодор Каблешков" от служители на Главна дирекция „Национална полиция" и отдел „Криминална полиция" при ОДМВР-Бургас.
 
50-годишният старозагорец е стар познайник на полицията. Ако бъде признат за виновен, той може да получи от 3 до 15 години затвор. Томов вече е наел мастит адвокат, който да го защитава на днешното съдебно заседание.

В момента се издирва третият участник в кражбата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!