Получихме информация, че има крупна сума пари, която трябва да бъде разпределена на по-ниските нива. За първи път установяваме и задържаме лице, което е било най-отгоре на организацията за купуване на гласове. Той е трябвало да намери организатори, които да му наберат гласове за местните избори.

Това коментира пред Нова тв началникът на Икономическа полиция в Бургас комисар Станислав Дачев. 

Разследващи с ексклузивни разкрития за безпрецедентната акция със закопчан висш общинар СНИМКИ

Имаме данни откъде са средствата, но към момента не мога да оповестя тази информация, тъй като могат да бъдат опорочени процесуално-следствените действия, посочи той.

Тепърва предстои да разберем за конкретна партия или кандидат са били предназначени парите. Работата по случая продължава, коментира той.

Арестуван е 49-годишен мъж по случая. Имаме насоки, но не мога да дам повече информация, допълни той.

Скандално! Ето кой е видният несебърски общинар, спипан с 200 бона за купуване на гласове

Извършено е претърсване на три место в Бургас и на едно в село Равда, като парите са намерени в няколко места. Общата сума е 185 000 евро и 25 000 лева. Има данни за лица, които са свързани с арестувания, но тепърва предстои да се задълбочи работата и с тях. Кога ще има арести, не мога да кажа, но такива ще има, увери той.

Мъжът беше задържан за срок до 24 часа и след това освободен. Това, че не му е повдигнато веднага обвинение, не означава, че няма да бъде направено. Самото престъпление е сложно за доказване и документиране, така че предстои прокуратурата, когато прецени, да му повдигне обвинение, коментира още той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук