Нови разкрития по делото за сградата-убиец на улица "Алабин”. Жертвите на рухналата постройка е можело да бъдат три, съобщава "Канал 3". Щастива случайност спасила един от свидетелите от сигурна смърт. По делото днес беше намесено и името на бившия премиер Иван Костов. 
5-етажната сграда в центъра на София се срути при ремонтни дейности на 19 септември 2006 г. Тя затисна в колата им 26-годишната Деница Ченишева и 24-годишната Петрина Христова. Подсъдими за причиняването на смъртта им са собственикът на сградата Георги Кирчев, инж. Петър Петров, който е контролирал ремонта, Николай Симеонов и собственикът на фирма за ремонти Манчо Антонов.

Свидетелят по делото Виктор Горчев разкри, че само бързата му реакция го е спасила от това да остане погребан под рухналата сграда.

На днешното заседание стана ясно, че обвиняемият Георги Кирчев има връзки с бившия премиер Иван Костов. Така се запознал и с личния му охранител Петър Кънчев. Той посъветвал собственика да постави за охрана на сградата на улица "Алабин” определена фирма.

Странно, служителите й се отчитали на него, а не на началника си. Незнайно в качеството си на какъв, Петър Кънчев се опитал да направи и собствено разследване на причините за рухването на постройката.

Днес се очакваше да бъде представена и сеизмичната справка от БАН за това повлияли ли са земетресения на здравината на сградата.
Делото продължава с разпит на свидетели на 12 април.