Мъж уби бездомно куче с ритници. Престъплението е извършено на метростанция "Хан Кубрат" в София преди две седмици. След като пребил кучето, мъжът започнал да рита и налага и жената, която от години се грижи за него, съобщава БНТ.

Тя успяла да се размине само със синини по лицето и бедрото. Веднага подала жалба в полицията и в прокуратурата, успяла и да снима извършителя.

"Черничките" - така Боряна наричала двете възрастни кучета, за които се грижи от 10 години. От две години имат и къщички, осигурени от "Екоравновесие". Изключително спокойни и добри животинки.

"Сутрин идвам, защото е лято и слагам вода, вечерта пак за студена вода и храна. Видях че едното е тука, но другото го няма и знам , че като е жега слиза долу и отидох да го викам и в този момент този човек излезе от метрото и започна да я рита с всичка сила и кучето подскача. Викам, остави кучето бе, ще го убиеш. И той се обърна, хвана ме за косата, започна да ме удря и да ме рита", заяви Боряна Солакова.

 

 

Боят продължава повече от 10 минути, твърди Боряна, като никой от минувачите не спира да помогне. Жената успява да го снима в профил, за да покаже снимката му в полицията. Вади си и медицинско за синините. Кучето успява да се добере до къщичката си с последни сили и малко по -късно издъхва.

Все още братчето на убитото куче е изключително стресирано и въобще не иска да доближи къщичките.

След като вижда, че кучето е починало от раните си, Боряна решава да пусне жалби в прокуратурата и полицията.

"Най-накрая тези хора, които по жесток начин умишлено убиват животни, трябва да бъдат съдени и е крайно време да влязат по затворите", каза Боряна Солакова.

От пресцентъра на МВР съобщиха за БНТ, че мъжът е установен и вече има образувано досъдебно производство по случая. В момента се извършват няколко експертизи по престъплението. За убийство на куче или друго гръбначно животно присъдата е до 3 годни затвор и глоба до 5000 лв.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук