Служители на Общинска охрана – Петрич сигнализираха за опасност от нов трагичния инцидент „Хитрино 2“ край жп спирката до петричкото село Митиново. За опасния участък от жп линията е подаден сигнал на телефон 112, съобщава toppresa.com.
По сигнал за димящо огнище с тел, останала след изгорели гуми, служителите на Общинска охрана пристигнали край линията в близост до спирката до село Митиново.Те забелязали, че състоянието на жп линията в участъка е крайно тревожно: на много места траверсите са изгнили, разцепени или пропаднали в насипа, гумените уплътнения са излезли изпод релсите, болтовете стърчат или липсват, а някои от тях спокойно могат да се развият с ръка.Според охранителите, има реална опасност в този участък с нестабилни релси да дерайлира влак, и да се случи голяма трагедия. По два пъти на ден през участъка минава кантонер, и би трябвало той да забележи тези неизправности и да сигнализира. Защото после може да бъде късно, казаха охранителите.
 


Половин час, след като те се обадиха на телефон 112, на мястото пристигна бригада жепейци, въоръжени с чук и ключ. Те започнаха да затягат развитите болтове. Според началника им, участъкът не е опасен. Остарелите траверси се сменят с нови, като се прави така нареченото „прошарване“, казаха жепейците.


 
Няма обаче никаква гаранция че след ремонта с чук и ключ на траверсите болтовете няма отново да се развият под тежестта на няколко преминали влака, и след само няколко дни състоянието на жп участъка да си остане пак опасно.