Тъкмо изпратихме лятото, и находчивите българи започнаха да мислят за зимна почивка. В близките дни, най-много месец, текат ранните резервации за планинските хотели. Със или без сняг, сезонът стартира ориентировъчно на първи декември. Цените пък ще пораснат по Коледа и Нова година, а после ще държат ниво поне до първи март, сочи опитът от минали години.

Ако резервирате сега, можете да хванете оферта на Пампорово за месец декември за 64 лева на човек в двойна стая, като в цената влизат закуска и вечеря. Ако падне сняг и става за ски, това е напълно достатъчно, защото през деня туристите са предимно по пистите. Банско изкушава с подобна цена на услугата - 69.50 лева на човек за закуска и вечеря или 94 лева за олинклузив. Това обаче са цените само до Коледа, пише "Марица".

Нощувка

По празниците ще скочат поне с 20 на сто. Отново около 70 лева излиза нощувката в къща за гости в Самоков, но този път цената е за двама. В пакета обаче не е включена храна. Много хора, които не се интересуват от зимни спортове, предпочитат да направят планинската почивка наесен, защото после по курортите ще стане много пренаселено.

Празнуване на Нова година обаче ще ни излезе солено. Хотел в сърцето на Боровец отсега оферира празнични пакети. Три нощувки за периода 30 декември-2 януари излизат 129 лева на човек на ден, но тук влизат и три хранения. Новогодишната вечеря и парти обаче надминават цената за храноден и струват 185 лева за възрастен и 97 лева за дете.

Две нощувки в периода 26.12.2023-2.01.2024 в хотел в Самоков излизат 302 лева на човек за легло в двойна стая. Три нощувки с включени закуски пък скачат на 400 лева.

До края на септември можете да хванете 15% отстъпка, ако платите поне половината сума за парти по Нова година в хотел в Девин. Иначе, пакетната цена за три нощувки и закуска е 595 лева на човек в двойна стая, или малко под 200 лева на ден. Включени са обаче ползване на закрит басейн и термален басейн с минерална вода.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук