Няма данни за нерегламентирано изнасяне на документи от "Кремиковци" и е отказано да бъде образувано досъдебно производство. Това заяви за Агенция БЛИЦ прокурорът Божидар Джамбазов, който замества градския прокурор Николай Кокинов, по повод приключилата проверка на прокуратурата по сигнал на синдикатите, която започна около 8 август тази година.
Действително е имало изнасяне на документи, които обаче са били за разплащане и не е имало нищо нередно, добави Джамбазов.
БЛИЦ припомня, че синдикатите се обърнаха с писмо до министрите на вътрешните работи и правосъдието, главния прокурор относно охраната на "Кремиковци". "Имаме сигнали, че в комбината вървят кражби на тежки материални ценности - цветни метали, консумативи. Имам информация, че се изнасят и финансово счетоводни документи от хората на Арселор Митал. За това е необходимо да се вземат необходимите мерки, за да не бъдат накърнени националните интереси", заявиха тогава от синдиката. Кремиковци е в неплатежоспособност и бе назначен синдик Ана Миленкова. /БЛИЦ