В Районна и окръжна прокуратура Благоевград, както и в Районна прокуратура Сандански няма образувана преписка и досъдебно производство за каквото и да е престъпление срещу президента на ФК "Вихрен" /Сандански/ Константин Динев и майка му Борислава. Това заяви за Агенция БЛИЦ заместник-окръжният прокурор на Благоевград Мария Зотева по повод публикацията на в. "Струма", че Динев и майка му са разследвани за криминална сделка с хотел “FINIX” в курортния град.
От трите прокуратури няма и издаден акт за влизане в хотела, допълни Мария Зотева. Според публикацията Прокуратурата влиза в луксозната 3-етажна сграда по жалба на гръцкия гражданин Русос Емануил, който твърди, че е нагло измамен от мнима българска преводачка, която продала без негово знание имота му на Константин Динев. Вестникът  допълва, че Софийска районна прокуратура започва разследване на начина, по който президентът на ФК “Вихрен” /Сандански/ Константин Динев и майка му Борислава са придобили право на собственост върху хотел “FINIX” в курортния град. По първоначална информация сем. Диневи ще бъдат разследвани като крайни купувача в серия от криминални сделки с участието на грък, българка и ром. Разследването е по жалба, депозирана от гръцкия гражданин Русос Ставрос Емануил от Атина. Досъдебното производство вече се е водило срещу неизвестен извършител и е било спирано, но преди седмица държавните обвинители отново са подновили разследването, пише изданието.
Заверката и прехвърлянето на имота е станало пред софийски нотариус, което може да бъде единствената причина евентуално случая да се разглежда от Софийска районна прокуратура, посочи още Зотева. /БЛИЦ