Основните ремонти в София ще приключат до началото на учебната година. Това обясни в "Денят ON AIR" зам. кметът на столицата Дончо Барбалов. Според него проектирането и изпълнението на различни проекти в градска среда са много трудни, но в Столичната община вече са си взели поука.  

Барбалов допълни, че до няколко дни ще започне подмяната на "перките" на "Граф Игнатиев", които разбуниха духовете в обществото.

"Част от ремонтите вече приключиха. Около началото на учебната година очакваме да приключат основните ремонти. Сега работим и по подновяване на маркировката. В скоро време ще започне подмяната на ограничителите на "Графа". Проектите в градска среда са трудни за проектиране и изпълнение. Това е урок, който ние научихме", обясни той.

Заместник кметът също така бе категоричен, че работата по обновяването на столичния автопарк не спира. Същото важи и за изграждането на третия лъч на метрото.

"Строителните дейности по метрото се очаква да приключат през септември или октомври. Става въпрос за първите 8 километра. След това започват техническите изпитания. Вече доставиха 18 от 20 нови влака. Третият лъч ще бъде въведен в експлоатация през следващата година. Сроковете се спазват, но не трябва те да се съкращават за сметка на безопасността. Ще бъдат изградени и буферни паркинги", каза Барбалов пред Bulgaria ON AIR.