Установена е самоличността на спасителите, сочени за участници в инцидента в Слънчев бряг, съобщиха от полицията в Бургас. 

Както БЛИЦ съобщи, полски туристи твърдят, че са били бити, удряни, блъскани и ритани от морски спасители на плажа в късния следобед в понеделник. По първоначални данни причината за конфликта е опит на туристи да влязат в морето при мъртво вълнение, когато къпането е забранено.

Инцидентът  е възникнал в свободната зона на плажната ивица пред "Кики бар".

Версията на спасителите е друга. "Бях вчера на съседния пост и видях, колегата 40 минути свири. Накрая отиде при полските туристи, бяха групичка от 4-5 човека, и почна да бута спасителя.

Червен беше флагът, даже не трябва да се влиза в морето, ние все пак ги пускаме и накрая ние сме виновни. Имаше агресия, но от тяхна страна, но до побой не се е стигало", твърди пред БГНЕС спасителят Джошкун Кечев.

"Пристигнах на плажа малко след инцидента, за да видя дали някой има нужда от медицинска помощ. От туристите никой нямаше нужда, но се държаха изключително агресивно. Според мен бяха пияни. Пострадал е единствено нашият спасител  - той беше с око пълно с пясък, което почистихме и в момента лекуваме", допълни лекарката на плажа Наталия Димитрова.

В РУ - Несебър е образувана проверка, като са свалени обяснения от полските туристи и са получени видеа от свидетели на случилото се. Очакват се медицинските свидетелства от пострадалите поляци за установяване на получените телесни увреди.

Събраните до момента данни са докладвани в районна прокуратура Несебър.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук