Подобрява се състоянието на двамата младежи, които оцеляха в тежката катастрофа в центъра на Пловдив.

Майката на 22-годишното момиче съобщи добрата новина, че днес дъщеря ѝ е била оперирана и животът ѝ е извън опасност.

След срещата с дъщеря си Красимира Узунова е обнадеждена и вярва, че състоянието ѝ се подобрява с всеки изминал час:

"От днес вече няма опасност за живота ѝ, като че ли стана чудо. Има коремна операция, не мога да ви кажа точно, мисля че черният дроб беше засегнат и шит, но за подробности в момента не мога да ви кажа", каза тя пред БНТ.

По-добре е и 22-годишният младеж, който също е изведен от интензивното отделение.

"Видяхме го днес, видяхме родителите му. Той също е в добро състояние. Доколкото знам е малко по-добре от моята дъщеря.", допълни Узунова.

На булеварда, където стана катастрофата, през целия ден хора оставяха цветя в памет на двамата загинали. Оцелелите младежи са пътували на задната седалка.

На мястото все още стоят няколко балона, а по информация на БНТ разследващите са иззели от колата голямо количество флакони с райски газ. На този етап може да се направи предположение само за средната скорост, с която 21-годишният водач е нахлул в кръстовището. Анализът е според общинските камери в района.

"Можем да определим само предната скорост от предходното кръстовище – по изчисленията ни, тя е около 140 км, което значи, че ако в долната част се е движил по-бавно, тук е доста увеличена скоростта. Предполагаемо около 180 км", каза Георги Стоилов, директор на ОП "Организация и контрол на транспорта" - Пловдив.

Предвижда се на мястото да бъде поставена камера за скорост. В момента в града има 130 камери по 45 кръстовища, но на тях трябва да се сложи софтуер, за да отчитат и скоростта. Поставяне на камери за скорост на критични места в страната планират и от МВР.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ