Образите на трима светци са открити върху камък в парк “Рила” в Дупница. Находката е открита по време на изкопни работи по поречието на река Бистрица, като при първоначалния оглед бе установено само наличието на образа на Света Богодорица, която държи Младенеца в дясната си ръка.
Камъкът е бил обърнат към града, което според кмета на Дупница Атанас Янев е добра поличба. Той явно не е пипан от човешка ръка. Образите по него са от различен материал в нюанси на  бяло, черно, червено, които са фосфорицирали. 
Образите на три светици са в кръг. Най-отгоре ясно се очертавал образът на Света Богородица, която държи Младенеца, под нея на природното чудо се откроява образа на Св. Мина, а отстрани е този на Св. Петка. Освен от много дупничани, образите на Светиците били разпознати и от местния архиерейски наместник Георги Паликарски. Очаква се в града да дойдат и други духовни лица, а ако проявят интерес и историци, за да видят чудото, което се съхранява засега в кабинета на кмета Атанас Янев.

Според градоначалника на Дупница на около 900 метра от находката се намира параклис на Света Петка, затова има вариант на самото място, където е открит странният камък, да бъде изграден параклис на Света Мина. 
Янев изрази надежда, че тази поличба ще помогне още повече за развитието на града. Той посочи, че в града е започнало сериозно строителство на МОЛ-ове,  нова автогара,  детските градини са реконструирани, има три стола за хранене към училищата.   /БЛИЦ