Ученици от Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство (ПГТР) във Враца се оплакаха, че в класните им стаи е студено и затова пропускат част от учебния процес. Сигналът за ниските температури в класните стаи се появи в социалните мрежи.

Според младеж с профил във фейсбук Николай Муняшки, „за учениците от ПГТР изобщо на някой пука ли му? Пука ли му на някого, че мръзнем постоянно? Защото на другите "елитни" училища класните стаи са топли и уютни. Това ми е въпросът и се надявам поне някой, на който му пука за другите да ме подкрепи“, това е написал тийнейджъра. 

Неговото оплакване е подкрепено от доста млади хора, които казват, че такова е положението почти всяка зима в ПГТР.

Според директора на учебното заведение Румяна Петрова, съвсем скоро положението ще се промени към по-добро. Тъй като шефът на ПГТР е силно ранима личност, която често се обижда на медиите, използвахме за коментар поста й във фейсбук. Там Петрова е написала: „Училището е с дървена дограма от 1970 г. Отоплява се с централно парно отопление, но с тази дограма част от топлината излиза през недобре уплътнените прозорци. Естествено, че Общината пише проекти и  кандидатства за финансиране. Имай търпение, Ники! Училището ни е в промишлената зона на града и това допълнително затруднява спечелването на финансиране“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: konkurent.bg