Във връзка с получени сигнали от обезпокоени граждани, че неквалифицирани водачи управляват трамваи, Столична община апелира софиянци да запазят спокойствие. Гарантираме, че в градския транспорт няма опасност пътниците да попаднат в трамваи, управлявани от неподготвен водач като Сергей Станишев, се казва в официално съобщение на общината до медиите.
Ватманите в градския транспорт са квалифицирани, преминали са 3-месечен курс на обучение и всички те имат положен изпит и свидетелство за управление. Още преди курса кандидат-водачите полагат психо-тест и представят медицинско свидетелство за здравословно състояние.
Столична община призовава гражданите при слизане и качване от превозните средства да използват спирките на градския транспорт. Предупреждаваме, че предложеният в клипа на БСП начин е опасен и крие рискове за тяхното здраве. Напомняме на гражданите, че комунистическите идеи не са превозен документ и столичният електротранспорт разполага с модерна работеща тикет- система.
По повод получените сигнали Столична община изпрати запитване до КАТ дали лицето Сергей Димитриевич Станишев разполага с документ за управление на трамвайна мотриса, се казва още в съобщението.

БЛИЦ припомня, че премиерът Сергей Станишев влиза в ролята на ватман в черно-бял клип, в който се рекламира 47-ия конгрес на социалистическата партия. Докато Станишев управлява трамвая, се обръща към министъра на културата Стефан Данаилов с думите: "Не е като едно време, а?". В отговор Данаилов казва: "Прав си, не е, но мечтите и идеите си останаха все такива".
В този момент в разговора се намесва възрастен мъж в трамвая, който с ръка на сърцето се провиква: "Сергей, тук са и идеите, и мечтите". Видеото е озвучено с музика от сериала "На всеки километър" с модерен аранжимент. /БЛИЦ