Варненският окръжен съд наложи общо 30 години затвор и 26 000 лева глоби на петима трафиканти на жени. Те получиха минимални присъди, след като си признаха вината и се съгласиха да минат по съкратената съдебна процедура.
Константин К., Ясен Я., Иван И., Камен К. и Сергей И., от много време се занимавали с трафик на жени, които били принуждавани да изпълняват най-древната професия. С най-големи наказания от по 7 години и 4 месеца затвор и по 7 300 лв. глоба са организаторите на престъпната група Константин и Ясен. Съдът призна вината на Константин за склоняването към проституция и за трафика на всяко едно от 8-те момичета, жертви на престъпните деяния. Ясен получи наказания за 6 жени, чийто трафик и свеждане към блудствени действия е организирал в съучастие с останалите в различни периоди от време. Двамата действали в нарушение на закона от 2001 година, като впоследствие включили и свои доверени хора. Целта им била да набират момичета, които склонявали и мотивирали по различни начини да проституират за тях. Двамата лидери привлекли на "работа" Иван И., след няколко години Сергей и най-късно Камен. Престъпленията ставали под прикритието на клубове за масаж във Варна и на "Зл.пясъци". Момичетата "работили" в клубовете "Криси" и "Ели", като договорите с тях били сключвани от името на фирмата "Я+К" ЕООД, собственост на Константин и Ясен. Двамата осъществявали строг контрол и подчинение на всички участници в групата. Клиентите били набирани по обяви във в-к "Позвънете" и чрез разпространени по заведенията флаери и визитни картички. Посредници ставали и таксиметрови шофьори, които водели клиентите и момичетата.
Иван И., който получи 6 години и 11 месеца затвор и 6 900 лв. глоба е организирал, наблюдавал, контролирал работата и отчитал парите, спечелени от момичетата в клуб "Криси" на ул. "Цани Гинчев". 28-годишният Сергей имал същите отговорности, но в клуб "Ели", който действал на ул."Ген. Скобелев" във Варна. За всяка от 4-те жертви, склонявани към проституция и за техния трафик той получи различни наказания, като ВОС определи Сергей да изтърпи най-тежкото в размер на 4 години и половина "лишаване от свобода" и 3000 лв. глоба.

Последният от престъпната група Камен К. влязъл в схемата през юни 2007 година, след напускането на Сергей и поел неговите функции до септември същата година, когато групата е задържана под стража. Наказанието на Камен, който е чичо на Константин, е 4 години затвор и 1500 лв. глоба. От петимата мъже само Ясен е с мярка за неотклонение "задържане под стража", след като се завърна от Австрия, където изтърпя наказание за същите престъпления.
Присъдите на ВОС подлежат на обжалване в 15-дневен срок, а определенията за изменение на мерките за неотклонения в 7-дневен. /БЛИЦ