Обстановката в страната постепенно се нормализира след падналите интензивни валежи от сняг. Отпадат ограниченията за движение с вериги и без ремаркета през проходите в област Смолян. Без електрозахранване в са 27 населени места в областите Кърджали - 17, Кюстендил – 7 и Благоевград – 3, както и частично в 7 махали и села, съобщиха от Министерство на извънредните ситуации.
Без водоподаване остават 4 населени места в област Кърджали.
Екипи на Министерството на извънредните ситуации продължават работа в засегнатите от снеговалежа райони.
С нарушен пътно-транспортен достъп остава пограничното село Савойски в община Кюстендил. Изпратена е специализирана техника, която да почисти петкилометровия пътен участък, за да бъде осигурен достъп до селото. Тази нощ Кюстендилското село Преколница е останало без електрозахранване. Жителите от 22-те махали в селото са останали без отопление и 60 души са настанени в дома за възрастни хора с умствена изостаналост. Аварийни екипи от електроразпределителните дружества работят по възстановяването на електрозахранването.
Получен е сигнал за опасно надвиснали панели над моста, по който минават влакови композиции за Румъния в района на Канлъ дере до “Дунав мост”. Спасителна група от териториалната дирекция на МИС в Русе, в координация със собственика – “ЖП” - Секция и поддръжка на жп мостове, работи за отстраняването на опасните панели.
На пътя Самоков – Ихтиман, до село Шипочане към 08:50 ч. 24 тонен ТИР е попаднал в канавка и е пречил движението. За инцидента е уведомен началника на РПС – Самоков. Незабавно е изпратена машина за изтегляне на тежкотоворния автомобил. Няма пострадали хора. Движението на моторни превозни средства е възстановено. /БЛИЦ